Wii-game Epic Mickey aanvankelijk bedoeld voor PC, PS3 en XB

Lees hier wanneer nieuwe games uit gaan komen!
Plaats reactie
Hotmailer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1947
Lid geworden op: 16-12-2007 21:28

Wii-game Epic Mickey aanvankelijk bedoeld voor PC, PS3 en XB

Bericht door Hotmailer » 30-10-2009 14:10

[b]De Disney-game Epic Mickey, die volgens planning eind volgend jaar voor de Wii verschijnt, was oorspronkelijk in ontwikkeling voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Het is mogelijk dat het spel in de toekomst alsnog voor die platformen verschijnt.[/b]

De Wii-game Epic Mickey was oorspronkelijk niet bedoeld voor de Wii, zo heeft ontwikkelaar Warren Spector [url=http://www.officialnintendomagazine.co. ... p?id=12784][u]gezegd[/u][/url] in een interview met Official Nintendo Magazine. Het spel werd volgens Spector aanvankelijk ontwikkeld voor de pc, Xbox 360 en PS3. Er werd ook nagedacht over een Wii-port, maar volgens de ontwikkelaar zou een port niet werken, omdat de game de mogelijkheden van de Wii dan niet ten volle zou kunnen benutten. Daarnaast wilde Spector zich liever focussen op een exclusieve release voor één platform.

Toen de directeur van uitgever Disney Interactive aan Warren het voorstel deed om de game exclusief voor de Wii uit te brengen, ging Spector daar dan ook meteen op in. "Ze liepen weg van drie andere platformen - geen enkele andere uitgever had hetzelfde gedaan", aldus Spector. De beslissing of de versies voor de andere platformen definitief in de ban worden gedaan, laat Spector echter aan Disney over, zei Spector tegen Computerandvideogames.com. Het valt dus niet uit te sluiten dat de game later alsnog in versies voor de pc, Xbox 360 en PS3 verschijnt.

Tegen gamewebsite 1UP heeft Warren Spector [url=http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3176699][u]verteld[/u][/url] dat Epic Mickey geen ondersteuning voor de Wii MotionPlus heeft. Spector zegt de accessoire interessant te vinden en er ideeën voor te hebben, maar nog niet voor Epic Mickey. Mogelijk zal het spel wel de Vitality Sensor gaan ondersteunen. "Je weet maar nooit, we hebben nog wat tijd", hintte Spector.

[img]http://tweakers.net/ext/i/imagenormal/1256892252.jpeg[/img]

[size=9]Bron en ©: tweakers.net[/size]

Plaats reactie

Terug naar “Wii - Releases”