'Nintendo verlaagt Wii-productie'

De laatste nieuwtjes vind je als eerste hier!
Plaats reactie
Hotmailer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1947
Lid geworden op: 16-12-2007 21:28

'Nintendo verlaagt Wii-productie'

Bericht door Hotmailer » 03-12-2009 11:41

[b]Nintendo schroeft de productie van zijn Wii-console omlaag, omdat de verkopen sterk teruglopen. Het is niet bekend hoeveel de productie wordt verlaagd; wel is duidelijk dat twee toeleveranciers hard zijn geraakt door de teruglopende verkoop.[/b]

Mitsumi en Hosiden, twee hardwarefabrikanten die onder andere aan Nintendo leveren, hebben met stevige financiële tegenslag te kampen, zo [url=http://www.joystiq.com/2009/12/02/repor ... n-shrinks/][u]meldt[/u][/url] Joystiq. Het tweetal wijst Nintendo daarvoor als hoofdschuldige aan.

Mitsumi, dat onder andere de Wiimote produceert, verwacht dat zijn nettowinst dit boekjaar ten opzichte van vorig jaar met 52 procent zal afnemen naar 5,3 miljard yen, omgerekend 39,9 miljoen euro. Het bedrijf had eerder nog gerekend op een netto jaarwinst van 7 miljard yen. Hosiden stelde zijn winstverwachting voor dit boekjaar bij van 7,5 miljard yen - oftewel 56,5 miljoen euro - naar 6 miljard yen.

Volgens de beide bedrijven is hun terugval te wijten aan de teruglopende verkopen van de Wii. De twee toeleveranciers zeggen dat Nintendo de productie van de Wii omlaag gaat schroeven, al is onduidelijk in welke mate dat zal gebeuren. Nintendo stelde zijn verkoopverwachting voor dit jaar al eerder naar beneden bij, van 26 miljoen naar 20 miljoen Wii\s.In december 2008 werden nog 2,4 miljoen exemplaren geproduceerd.

[size=9]Bron en ©: tweakers.net[/size]

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws over de Nintendo Wii”