'Wii2 krijgt blu-ray-drive en 1080p-weergave'

De laatste nieuwtjes vind je als eerste hier!
Plaats reactie
Hotmailer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1947
Lid geworden op: 16-12-2007 21:28

'Wii2 krijgt blu-ray-drive en 1080p-weergave'

Bericht door Hotmailer » 02-11-2009 16:08

[b]Nieuwe geruchten stellen dat Nintendo de opvolger van de huidige Wii-console zal gaan uitrusten met een blu-ray-drive en ondersteuning voor resoluties tot en met 1080p. De console zou in het derde kwartaal van 2010 op de markt moeten komen.[/b]

De [url=http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=37744][u]geruchten[/u][/url] over de \Wii2\ zouden gebaseerd zijn op informatie van een marketingmedewerker van Nintendo in Frankrijk. De nieuwe console zou in het derde kwartaal volgend jaar wereldwijd tegelijkertijd op de markt moeten komen. Bovendien zouden de bezitters van een normale Wii deze kunnen inruilen om zo een korting te kunnen bedingen op de nieuwe console van Nintendo.

De Wii2 beschikt volgens de anonieme bronnen over een blu-ray-drive, waardoor Nintendo hoopt de piraterij terug te kunnen dringen. Ook zou de console resoluties tot en met 1080p kunnen weergeven voor zowel games als films. Of de Wii2 compatibel is met bestaande Wii-spellen, is onduidelijk. Ook zijn er nog geen foto\s van de nieuwe console opgedoken; Nintendo zou pas een maand voor de release een officiële aankondiging willen vrijgeven.

Analisten speculeren al langer over een opvolger van de Wii die in staat zou moeten zijn om hd-resoluties op een televisie te tonen, net als de PS3 en Xbox 360. Nintendo zou daartoe genoodzaakt zijn nu de Wii-verkopen zijn gekelderd; de Japanse consolefabrikant maakte vorige week nog bekend dat het bedrijf zijn omzet in de eerste helft van zijn fiscale jaar met 34,5 procent zag dalen en de winst in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 60 procent zag afnemen.

Nintendo-directeur Satoru Iwata stelde dat de fabrikant dit jaar twintig miljoen Wii\s hoopt te verkopen, maar dat het nog lastig zal worden om deze doelstelling te halen. Een recent doorgevoerde [url=http://tweakers.net/nieuws/62670/europe ... er-in.html][u]prijsverlaging[/u][/url] van de Wii zou de verkoop weer moeten verhogen. Iwata stak de hand in eigen boezem door te laten weten dat de terugvallende verkoop deels te wijten was aan het feit dat Nintendo \niet in staat was constant sterke software te leveren\. Ook zou Nintendo nieuwe titels onvoldoende over het voetlicht hebben weten te brengen.

[img]http://techcombo.com/wp-content/uploads ... gh-def.jpg[/img]

[size=9]Bron en ©: tweakers.net[/size]

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws over de Nintendo Wii”