Nintendo introd. SD Card Channel & Virtual Console Arcad

De laatste nieuwtjes vind je als eerste hier!
Plaats reactie
Hotmailer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1947
Lid geworden op: 16-12-2007 21:28

Nintendo introd. SD Card Channel & Virtual Console Arcad

Bericht door Hotmailer » 26-03-2009 09:05

[b]Nintendo heeft de interface van de Nintendo Wii uitgebreid met een SD Card Channel en de Virtual Console Arcade. Met het SD Card Channel wordt de ondersteuning van SD-kaartjes op de Wii vergroot en het opslagprobleem opgelost.[/b]

Via het nieuwe kanaal kunnen gebruikers hun WiiWare- en Virtual Console-games eenvoudig beheren. Het is mogelijk om games direct naar een SD-kaart te downloaden, zo maakte Nintendo op de Game Developers Conference bekend. Gedownloade games kunnen ook rechtstreeks vanaf dat kaartje gespeeld worden, al wordt het spel daarbij wel gecached op de interne harde schijf van de Wii. Er moet dus wel vrije schijfruimte zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan biedt het nieuwe kanaal ook de optie om data van de harde schijf eenvoudig naar de SD-kaart te verplaatsen.

Behalve het SD Card Channel kondigde Nintendo ook aan dat de maximumgrootte van de te gebruiken SD-kaarten omhoog gaat. Waar het maximum voorheen op 2GB lag, kunnen nu kaartjes tot en met 32GB gebruikt worden. Bovendien liet Nintendo weten dat SDHC-kaartjes vanaf heden ook ondersteund worden. Hiermee lijkt Nintendo het [url=http://ndsforum.forum2go.nl/nintendo-lo ... t1172.html][u]opslagprobleem[/u][/url], waar veel Wii-gamers tegenaan liepen, te hebben opgelost.

Nintendo nam de gelegenheid ook te baat om een nieuw soort content te introduceren. Het Japanse bedrijf gaat namelijk oude Nintendo Entertainment System-games op de Wii aanbieden. In de Virtual Console Arcade, zoals de nieuwe service gaat heten, zullen spelers voor 500 tot 600 Wii Points klassieke games aan kunnen schaffen. Ook de Virtual Console Arcade is door Nintendo direct beschikbaar gemaakt; de service kent vier launch games, te weten Gaplus, Mappy, Star Force en The Tower of Druaga.

[size=9]Bron: tweakers.net[/size]

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws over de Nintendo Wii”